Szabadidősport, turisztika

Petőfi és a budai vár titkainak nyomába eredt a 10.N

Tanulmányi kirándulással összevont osztálykirándulás keretében látogatta meg a 10.N osztály június 7-én délelőtt a Petőfi Irodalmi Múzeumot, délután pedig a Budai Várnegyeddel ismerkedett a csapat.
A programunk reggel a Nemzeti Múzeum előtt indult, innen sétáltunk át a Károlyi-palotába, ahol egy rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vettünk.

Online 'mentünk' múzeumba

Ugyan a pandémia miatt ebben a tanévben nem szervezhettünk intézményen kívüli tevékenységeket diákjaink számára, nem mondtunk le a rendkívüli élményeket tartogató tanulmányi programokról és éltünk a  Petőfi Irodalmi Múzeum kínálta lehetőséggel: az 5.A, 6.A és 6.B osztályos tanulóink december első napjaiban online múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt. 

Szent Márton és Szent Erzsébet ünnepe kicsit másképpen

A járványügyi intézkedések miatt kicsit másképpen ünnepeltük Szent Márton napját. Ugyan elmaradt az évek óta megszervezett délelőtti és a késő délutáni lámpás felvonulás, de minden csoportunkban különböző tevékenységek komplexitásával, sokoldalú tapasztalatszerzéssel, dramatikus játékokkal próbáltuk a gyermekekkel megismertetni a szent legendáját, pozitív példáját.

Beszámoló a kéthetes napközis táborról

Júniusban kéthetes napközis tábort szerveztünk tanulóinknak. Arra törekedtünk, hogy igényeiket és életkori sajátosságaikat figyelembe véve sok élményt nyújtsunk változatos programokkal, sok játékkal.
A táborozás első napján egy kellemes hajóúton vett részt kis csapatunk. A Zátony étteremnél levő kikötőből indult a kaland, ahol egy nagyon kedves „kapitány” és „segítője” várta csoportot...

Beszámoló a már hagyományosan idén is megrendezett prohászkás diák-sítáborról – A Goldeck csúcsain

Immár harmadik évben rendeztük meg diákjaink lelkes részvételével prohászkás sítáborunkat, a tavalyihoz hasonlóan Karintia tartományában, a Goldeck síparadicsomában, és elmondhatjuk, hogy egyre bővülő létszámmal. Már a tanév elején annyi jelentkezési szándékot kaptunk, hogy az okozott fejtörést, vállalhatunk-e ennyi résztvevőt...

Oldalak