Siker a Szent II. János Pál pápa rajzpályázaton

„Szükségünk van megtalálni Istent, de Őt nem találhatjuk meg a zajban és nyugtalanságban. Isten a csönd barátja. Nézzétek a természetet, ahogy a fák, a virágok, a fű csöndben növekszik; nézzétek a csillagokat, a Holdat és a Napot, ahogy csöndben haladnak… Szükségünk van a csöndre, hogy megérinthessük a lelkeket.” (Szent II. János Pál pápa)
 
A 2020-as esztendőben Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulójára emlékezünk. A Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a tavasz folyamán rajzpályázatot hirdetett általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói részére. A rajzpályázatra mintegy 400 pályamunka érkezett, Magyarországról és a határon túlról. Az ünnepélyes díjátadót október 16-án rendezték meg Pátyon, a Szent II. János Pál
templomban. 
 
Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédében méltatta az egykori egyházvezető alakját, életútját, és azt mondta: a pápa megmutatta, hogy az emberek, a közösség szeretete és szolgálata milyen jelentőséggel bír. Kiemelte: Szent II. János Pál pápa egész életében a rábízott embereket szolgálta, példás életet élt.
 
Helyezettjeink:
Szabó Anna (9.H) 1. hely – felkészítő tanár: Zimonyi Katalin
Horváth Katica Mária (6.B) különdíj – felkészítő tanár: Boros Emese
 
Szeretettel gratulálunk!
Zimonyi Katalin, osztályfőnök 9.H