Gyertyaszentelő Boldogasszony és Szent Balázs napja a Prohászka óvodában

Február 2-án és 3-án látogatást tett óvodánkban Méry Laci atya, intézményünk iskolalelkésze. Szeretettel vártuk, és ő örömmel jött az óvodás gyermekek közé. Többször volt már a csoportokban, és rajzolgatás közben jókat szoktak beszélgetni.

Most célja volt érkezésének. Gyertyaszentelő Boldogasszony napján minden csoportba belátogatott, ahol közösen a gyermekekkel beszélgettek arról, mit is ünneplünk ezen a napon. Az óvodapedagógusok az előző napon a szorgos gyermekekkel elkészítették a gyertyaszoknyát, melyet az ünnepi asztalra kikészítettek. A gyertya jelentheti számunkra Jézust, aki nekünk fényt ad, mutatja a helyes utat, vezet bennünket, úgy is mondhatjuk, világít nekünk. A beszélgetés után Laci atya megáldotta, megszentelte a kis gyertyákat. Kérte ő is a gyermekeket, hogy ezeket a szentelt gyertyákat vigyék haza, és családi körben gyújtsanak világosságot szeretteiknek.

Szerdán megemlékeztünk Szent Balázs püspökről. A tegnapi beszélgetést folytatták a jóságok az Atyával. Közösen felelevenítették a róla szóló legendát, a gyógyító szeretetéről, jócselekedeteiről is szót ejtettek. A betegségek elkerülésének érdekében Szent Balázs püspök közbenjárását kérve Balázs áldásban részesültek gyermekeink.

Ahogy a kettős gyertya körülöleli fejünket, torkunkat, Szent Balázs imájának ereje úgy fog körül bennünket és véd meg a betegségtől”.

 

Virágné Bertalan Éva

óvodavezető

 

Kategória: