Bál, bál, maszkabál…

2015. február 06-án, pénteken nagy öröm érte a Petz Aladár Kórház gyermekosztályainak lakóit. Bohócnak, cicának, pillangónak, kedves ördögnek öltözött prohászkás diákok vittek jókedvet a műtétre várakozó, vagy éppen már a nagy izgalmak után lábadozó gyerekek életébe. Nevetett szülő és gyermek is, aztán pedig nagy volt a meglepetés, amikor az ajándékok és a sok finomabbnál finomabb sütemény és édesség is kiosztásra került. Táncoltak, mókáztak és talán egy pici időre elfelejtették, hogy kórházban vannak. Ezt követően a Zrínyi úti Gyermek- és ifjúságpszichiátriai osztályt is meglátogattuk.
 
Szeretetre mindenkinek szüksége van, ha válsággal, nehézségekkel telibb idejét éli életének, még nagyobb. Köszönöm, hogy a prohászkás szülők és diákok nem fukarkodtak szeretetükkel. Sőt!!! Meghatóan szép csomagok, rendben összekészített dobozok, igényes sütemények és édességek sorakoztak az aulában, két autó megtelt ajándékkal, no meg 9. évfolyamos lelkes diákkal. Köszönet érte.
 
Lassan véget ér a farsang. S hogy tartalmas húsvétot ünnepelhessünk, kívánom, hogy lelket gazdagító nagyböjti időt élhessünk meg valamennyien. Akik most adtak a rászorultaknak, beteg kis embertársaiknak, már valamit kaptak a nagyböjt titkából.
 
Isten áldja meg őket jószívükért!
 
Horváth-Hutás Rita 
tanárnő